HomeNieuwsKandidatenlijst gemeenteraadsverkiezingen

Kandidatenlijst gemeenteraadsverkiezingen

Kandidatenlijst gemeenteraadsverkiezingen

Publicatiedatum: 6 okt. 2017

 

SGP stelt kandidatenlijst gemeenteraadsverkiezingen vast

GOUDA – Op 5 oktober hebben de SGP-leden van de afdeling Gouda de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen 2018 vastgesteld.

 

De lijsttrekker, Jacques Rozendaal (33), was al in april dit jaar gekozen. Op de tweede plek komt Harold Hooglander (44). Hij is beleidscoördinator visserij bij het Ministerie van Economische Zaken en burgerraadslid sinds 2015. Op plaats 3 komt Martin de Jong (26), beleidsmedewerker financiën bij de gemeente Rotterdam. Hij is nieuw op de lijst. Een ander nieuw gezicht is de bekende Goudse vastgoedondernemer Cor Verkade (50) die in de vorige periode op de CDA-lijst stond. Hij heeft er bewust voor gekozen om op de SGP-lijst te staan en komt op de 9e plek. Ook Job Koppejan (40), eigenaar van boekhandel Smit, is nieuw en staat op de 14e plek. De huidige fractievoorzitter Arjan Versteeg staat als lijstduwer ook op de lijst.

"De lijst is een goede mix van continuïteit en vernieuwing", zegt SGP-voorzitter Kees Verdouw. Ook Jacques Rozendaal is blij met de lijst: "De vorige keer hadden we ruim twee zetels. De kandidaten zijn zeer gemotiveerd en we gaan er met elkaar sterk voor inzetten om drie zetels te halen!

Op de lijst staan mensen met een diverse achtergrond: van ondernemers tot ambtenaren; van duurzaamheid tot stedenbouw en van financiën tot onderwijs. De kandidaten zijn afkomstig uit diverse kerken binnen de stad.

Verdouw: "De SGP heeft het afgelopen jaar laten zien verantwoordelijkheid voor de stad te kunnen dragen via coalitiedeelname. Ook in de komende periode wil de SGP vanuit een principiële basis een betrouwbare, constructieve partij zijn."