HomeNieuwsKoopzaterdag compliment

Koopzaterdag compliment

Publicatiedatum: 3 mrt. 2018

SGP geeft koopzaterdagcompliment aan winkelend publiek en ondernemers

De SGP in Gouda heeft op zaterdag 3 maart een koopzaterdagcompliment uitgereikt aan ondernemers en winkelend publiek in de binnenstad van Gouda. Lijsttrekker Jacques Rozendaal: “Het is goed om één dag in de week rust te nemen, niet te hoeven werken, en tijd te besteden aan je gezin, kerkgang, je te bezinnen, of te ontspannen. Juist is deze hectische tijd is zo’n collectieve rustdag absoluut van toegevoegde waarde”.

Helaas is dit voor veel mensen niet mogelijk, omdat steeds meer winkels en horeca op zondag open zijn, en de gemeente dit ook mogelijk maakt. De SGP vindt dit een teleurstellende ontwikkeling. Rozendaal: “Uit onderzoek blijkt dat het overgrote deel van de Goudse ondernemers helemaal niet zitten te wachten op (extra) koopzondagen. Maar velen voelen zich gedwongen open te gaan, omdat concurrenten dat ook doen. Daarnaast is neemt de druk op personeel om op zondag te werken ook toe. Daarom hebben wij vandaag het winkelend publiek getrakteerd op een stroopwafel, om hen zo een compliment te geven dat ze gebruik maken van de koopzaterdag. ”

Juist is deze hectische tijd is zo’n collectieve rustdag absoluut van toegevoegde waarde”.

Daarnaast trakteerde de Goudse SGP het personeel van Gewoon Gouds en de Hoogvliet aan de Nieuwe Gouwe Oostzijde op taart, omdat deze winkels op zondag niet open zijn. Rozendaal: “Het is dapper om tegen de stroom in vast te houden aan principes.”