28 maart 2018

Afscheid Arjan Versteeg

Zoals u gewend bent van een SGP’er heb ik een speech met 3 delen:

  • Dankwoord
  • Onthulling
  • Slotwoord


Voorzitter, de afgelopen 8 jaren heb ik het mooie ambt van raadslid van de gemeente Gouda mogen vervullen. Ik heb het ervaren als een eervol ambt. Ik ben dan ook iedereen dankbaar die dit mogelijk heeft gemaakt:

  1. De Griffie;
  2. U als voorzitter;
  3. De collega raadsleden;
  4. De wethouders;
  5. De ambtenaren;
  6. De huishoudelijke dienst;
  7. Mijn gezin.

Zonder jullie allemaal had ik dit mooie werk nooit kunnen doen.

Maar voorzitter, aan alles komt een einde. 8 jaar Gouda en 2 jaar Aalburg maakt totaal 10 jaar raadslidmaatschap. Mensen vragen me wel eens wat heb je nu eigenlijk bereikt? En dan stel ik altijd de tegenvraag: is het belangrijk om te weten wat ik bereikt heb?

Voorzitter het ging en gaat niet om mij, niet om wat ik gepresteerd heb, niet om wat ik niet gedaan heb. Ik ben er van overtuigd dat het niet om mij gaat of om mijn daden. Die zullen vergeten worden, maar ik hoop herinnert te worden om wie ik was. En wie ik was voor u, maar ook voor al die anderen die ik net bedankt heb, dat mag u zelf bepalen.

Ik heb mijn rol, mede namens de SGP vervult van uit het diepe beseft, dat ik hier maar kort ben, maar dat ik alles wat ik doe en gedaan heb, mag en mocht doen ter ere van mijn Schepper. Dan valt alles van mij weg en hoop ik dat ik u heb mogen tonen, met alle gebrek, hoe het is om Christen te zijn in deze mooie stad, in deze raad en onze samenleving. Niet boven de ander maar er naast, niet ieder voor zich, maar met elkaar, niet het eigen belang, maar het algemeen belang.

Voorzitter, ik ga stoppen, met deze speech en als raadslid. Maar niet voor dat ik nog iets onthul. Met de beëindiging van mijn raadslidmaatschap komt er ook een einde aan de periode dat ik buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand van Gouda was. Deze benoeming, nu 3 jaar geleden, gold voor de duur van mijn raadslidmaatschap. Daarmee verdwijnt er dus ook een weigerambtenaar, waarvan waarschijnlijk niemand wist, dat Gouda die nog had. Zo zie je maar weer wat er allemaal mogelijk is in Gouda.

Voorzitter ik rond af en doe dat op manier zoals ik ook altijd mijn speeches tijdens de diners van de 3 christelijke fracties afsloot, met een gedicht:

Aan alles komt een einde
Wat ooit begon, stopt.
Een wandeling,
Een tocht,

Aan alles komt een einde,
Wat stopt, is ooit begonnen,
Vriendschap,
Maar ook haat.

Aan alles komt een einde
Wat ooit begon, stopt.
Je carrière,
Je ambities.

Aan alles komt een einde,
Wat stopt, is ooit begonnen.
De dag,
Maar ook de nacht.

Aan alles komt een einde,
Wat ooit begon, stopt
Je tijd,
Je leven

Maar wat nooit stopt,
En nooit is begonnen,
Is de eeuwigheid
Zijn we daar op voorbereid?

Ik dank u allen, a Dieu!