1 mei 2012

Gouds jongerendebat

De Goudse SGP-jongeren nemen deel aan het Gouds Jongerendebat dat gehouden zal worden op D.V. donderdag 31 mei vanaf 20.00 uur in So What! De woordvoerder vanuit de SGP is Jacques Rozendaal, Gouds jongere en tevens voorzitter van de landelijke SGP-Jongeren.

Een groep jongeren van diverse Goudse politieke partijen organiseert op donderdagavond 31 mei een Gouds Jongerendebat in So What!. Dit debat is een initiatief van D66 en wordt ondersteund door jongeren van PvdA, Trots, VVD, CDA, GroenLinks, ChristenUnie, SGP en GoudaPositief. De thema’s leefbaarheid en veiligheid staan deze avond centraal.

Volg je een opleiding, woon of werk je in Gouda, of ben je op een andere manier betrokken bij de stad en heb je een mening? Dan ben je van harte welkom. Je hoeft niet lid te zijn van een politieke partij! Het debat richt zich op jongeren tussen de 16 en 25, maar als je een jaartje jonger of ouder bent, ben je natuurlijk ook welkom.

Vanaf 20.00 zal in twee rondes worden gedebatteerd. AD-columniste Lia Thorborg trapt met een scherpe column het gesprek over het thema leefbaarheid af. Stadsmarinier Eric Gorter zal vanuit zijn ervaring het tweede debat inleiden rond het thema veiligheid. Drie stellingen vormen de basis van iedere ronde, maar daar zitten we natuurlijk niet aan vast.

Een jury, bestaande uit Lia Thorborg, Eric Gorter en Tim van Beelen, van de Goudse Jeugdraad zullen aan het eind van de avond de prijs voor de beste debater uitreiken.

Het debat wordt gehouden in SoWhat!, Vest 30 in Gouda (vlakbij molen De Rode Leeuw. De toegang is gratis. De deur is open om 19.30 uur, het debat begint om 20.00 uur.