22 november 2013

Speerpunten SGP-Gouda

GOUD A – Woensdag 20 november hebben de leden van de SGP de speerpunten voor de verkiezingen van maart 2014 vastgesteld. De SGP gaat de verkiezingen in met drie speerpunten: Uitgesproken christelijk, een stevig veiligheidsbeleid en een verantwoordelijke samenleving.

Dat de SGP uitgesproken christelijk is, is bij iedereen bekend. Maar in het verkiezingsprogramma is dit opnieuw concreet gemaakt voor de situatie van Gouda in de komende jaren. De SGP maakt zich sterk voor het herstel van de zondagsrust, pleit voor meer respect en fatsoen in de samenleving en een overheid die zorg heeft voor de zwakkeren in de samenleving. Nu veel sociaal en welzijnsbeleid op het bordje van de gemeente komen, benadrukt de SGP het belang van huwelijk en gezin als solide basis voor de samenleving.

Ook veiligheid is voor alle Gouwenaars van groot belang. De SGP benadrukt daarbij het gezag van de overheid en de positie van de ouders. Overlastgevers moeten streng aangepakt worden, bijvoorbeeld door een gebiedsverbod. Bordelen en coffeeshops zijn wat de SGP betreft ongewenst en overbodig. Bij het voorkomen van misdrijven kunnen scholen een belangrijke rol vervullen. Lessen over burgerschap zijn belangrijk, maar ook het begeleiden van leerlingen naar werk of een andere opleiding, zodat ze niet op straat terechtkomen.

De gemeente moet in de komende jaren opnieuw stevig bezuinigen en kijkt nadrukkelijk naar de burger. Voor de SGP is dat absoluut niet ingegeven door financiële redenen. Op grond van de Bijbel pleit zij altijd al voor burgerschap waarbij ieder ook omkijkt naar mensen in zijn omgeving en ook mede zorg draagt voor de openbare ruimte. De SGP pleit dan ook voor een grotere rol van familie en vrienden van mensen die een beroep doen op de Wmo. Ook onderhoud van openbaar groen zou deels door burgers gedaan kunnen worden. Tenslotte wil de SGP stimuleren dat bedrijven maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Binnenkort zal het gehele verklezingsprogramma op de website te vinden zijn.