HomeNieuwsSGP oneens met gemeentelijk ingrijpen Turfmarktkerk

SGP oneens met gemeentelijk ingrijpen Turfmarktkerk

SGP oneens met gemeentelijk ingrijpen Turfmarktkerk

Publicatiedatum: 3 okt. 2018

SGP oneens met gemeentelijk ingrijpen Turfmarktkerk

 

Vorige week werd de gemeenteraad in een geheim overleg geconfronteerd met het voorstel van het gemeentebestuur om in te grijpen in het bestemmingsplan van de Turfmarktkerk, waartegen geen bezwaar mogelijk is. De SGP heeft tegengestemd. "Vorig jaar had het nog gekund. Nu ingrijpen is onverantwoord", aldus SGP-raadslid Harold Hooglander.

 

De SGP  heeft grote moeite met de gang van zaken rond de Turfmarktkerk. Vorig jaar juli was al duidelijk dat de kerk gesloopt moest worden. Daarom heeft de SGP (samen met de CU) toen vragen gesteld of het gemeentebestuur proactief wilde optreden om de regie te nemen in dat kwetsbare gebied. De wethouder heeft dit toen geweigerd. "Ons politieke oordeel is dat de gemeente toen een inschattingsfout heeft gemaakt", aldus SGP-raadslid Harold Hooglander. "Aangezien ook de financiële consequenties onvoldoende duidelijk zijn, konden we hier onmogelijk mee instemmen".

 

Hooglander vindt dat er sprake moet zijn van een betrouwbare overheid. "Nu de eigenaar meer dan een jaar lang plannen heeft gemaakt, kun je niet zomaar ingrijpen. Dat had de wethouder vorig jaar moeten bedenken".

 

Ook over de procedure is Hooglander kritisch. Vorige week maandag is het onderwerp voor het eerst besproken en woensdag moesten we al stemmen. Dit alles onder grote geheimhouding. De SGP vond het onderwerp nog niet rijp voor besluitvorming. “Ik wilde eerst meer duidelijkheid over de financiële consequenties. Maar uitstel van de besluitvorming werd me niet gegund”.