HomeNieuwsSingelloop op rustdag sluit deelnemers uit

Singelloop op rustdag sluit deelnemers uit

Singelloop op rustdag sluit deelnemers uit

Publicatiedatum: 5 nov. 2020

 

De SGP is erg teleurgesteld dat de Singelloop volgend jaar op zondag wordt georganiseerd. “Ik vind het jammer dat de organisatoren niet voor een andere oplossing hebben gekozen”, zegt SGP-fractievoorzitter Harold Hooglander. “Veel mensen die meedoen hebben een christelijke levensovertuiging die de zondag als rustdag zien. Zij voelen zich hierdoor uitgesloten van deelname. Hieronder bevinden zich meerdere topfinalisten”. Aangezien voor dit evenement een vergunning moet worden afgegeven, zou de SGP graag zien dat het college in gesprek gaat met de organisatoren om de Singelloop niet op zondag te laten plaatsvinden.

Als reactie op het voornemen om de Singelloop 2021 op zondag te formuleren heeft de SGP vragen ingediend bij het college. Dit zijn de volgende vragen:

Geacht college van B&W,

 

Conform artikel 39 van het Reglement van Orde, heeft de fractie van SGP de volgende vragen:

 

  1. Is het juist dat de volgende Goudse Singelloop gepland staat op zondag 12 september?
  2. Heeft de gemeente Gouda hiervoor al een vergunning afgegeven voor dit evenement op zondag?
  3. Moet voor dit evenement op zondag extra gemeentelijk personeel worden ingezet, zoals BOAs?
  4. Hoe gaat de gemeente om met de afzettingen in relatie tot de bereikbaarheid van kerken?
  5. Is het college ervan op de hoogte dat een groot aantal deelnemers een christelijke achtergrond heeft, waaronder enkele uit de topfinalisten, die hierdoor vanwege hun levensovertuiging worden uitgesloten van deelname? Past dit in de door het college gewenste bevordering van inclusiviteit?
  6. Is het college bereid om in gesprek te gaan met de organisatoren om te bevorderen dat de Goudse Singelloop niet op zondag wordt georganiseerd?