HomeNieuwsTurfmarkt krijgt ander aanzicht

Turfmarkt krijgt ander aanzicht

Turfmarkt krijgt ander aanzicht

Publicatiedatum: 14 dec. 2019

 

De Turfmarkt krijgt op voorstel van SGP en PvdD een doorgetrokken plint. Dat betekent dat waar nu een inham is in de huizenrij, deze kan worden dichtgebouwd. “Daardoor wordt het historische karakter van de Turfmarkt versterkt. Het is bovendien mooier dan de auto’s die er nu mogen gaan staan”, zegt SGP-fractievoorzitter Harold Hooglander.

 

 Op de plek van de Turfmarktkerk worden onder andere woningen mogelijk gemaakt. De bestemmingsplanhoogte van de kerk was 25 meter. Deze wordt in het voorstel van het college verlaagd naar 9 meter. Op voorstel van SGP en PvdD wordt dat nu 10 meter. “Dat is een courantere maat voor architecten om huizen te ontwerpen”, aldus Hooglander. Ook dit voorstel werd bijna Raadsbreed aangenomen.

 

 Overigens is de SGP nog steeds erg kritisch hoe het college in de hele Turfmarktkwestie is opgetreden. Hooglander: “Er is niet zorgvuldig gehandeld en de raad is niet goed geïnformeerd. Ook nu bij het vaststellen van het bestemmingsplan zijn grote fouten gemaakt. Wij steunden daarom een motie van treurnis”.

 

 

Vr. groet,

Harold Hooglander