HomeNieuwsVragen zakpalen markt Gouda

Vragen zakpalen markt Gouda

Vragen zakpalen markt Gouda

Publicatiedatum: 20 aug. 2019

Vragen:

De fractie van de SGP-Gouda heeft de onderstaande vragen gesteld aan het college van Burgemeester en Wouthouders van Gouda:

Zakpalen Kaasmarkt

Enige tijd geleden zou de kaasmarkt worden verlengd tot oktober. Daarom is de periode verlengd tot 15 oktober dat de zakpalen op donderdag eerder omhoog gaan, namelijk 9.30 uur in plaats van 12.00 uur. Dit vergt van de ondernemers en leveranciers onnodige planningsproblemen. Het is voor ondernemers vervelend dat op donderdag in september/oktober vroeg geleverd moet worden, terwijl daar geen reden voor is.

 

1.       Is er (in de nabije toekomst) nog sprake van dat de kaasmarkt tot 15 oktober zal worden georganiseerd?

 

2.       Als deze uitbreiding van de baan is, zal dan de periode weer in overeenstemming worden gebracht met de periode van de kaasmarkt om onnodige planningsproblemen voor ondernemers te voorkomen?

 

 Zakpalen Lange Tiendeweg

Op de Lange Tiendeweg wordt tussen de Zeugstraat en Rozendaal de straat na 12.00 uur afgesloten met zakpalen, maar tussen Rozendaal en Houtmansgracht zijn geen zakpalen. Ondanks het verbod voor auto’s rijden er toch veel auto’s vanuit de Groeneweg over de Lange Tiendeweg richting Fluwelensingel. Ook bij eigen waarneming reden er auto’s door de straat. Winkeliers en winkelend publiek hebben veel last van deze auto’s.

 

1. Is het juist dat er op de Lange Tiendeweg tussen Rozendaal en Houtmansgracht niet of nauwelijks wordt gecontroleerd dat auto’s daar niet mogen rijden (met uitzondering van laden/lossen)?

2. Is het college bereid om op dit deel van de Lange Tiendeweg zakpalen te plaatsen, zoals ook herhaaldelijk verzocht is door de ondernemers?

3. Winkeliers en winkelend publiek hebben ook veel last van scooters/brommers die er niet mogen rijden. Is het college met de SGP van mening dat striktere handhaving hier noodzakelijk is?

Harold Hooglander

Fractievoorzitter SGP-Gouda